معماران
عبدالعزیز فرمانفرمائیان

عبدالعزیز فرمانفرمائیان

عبدالعزیز فرمانفرمائیان متولد سال ۱۲۹۹ و از معماران معروف ایرانی است که بسیاری او را بنیان‌گذار نظام مهندسی نوین در ایران می‌دانند. فرمانفرمائیان پس از گذراندن تحصیلات در دانشگاه هنر‌های زیبای پاریس به ایران برگشت و در سال ۱۳۳۳ اولین دفتر مهندسین مشاور ایران را افتتاح کرد. وی چند سال به تدریس در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران مشغول بود. از فرمانفرمائیان آثار بسیار زیادی به جا مانده که شاید مهم‌ترین و خاطره‌انگیزترین‌شان ورزشگاه آزادی تهران باشد. علاوه بر ورزشگاه آزادی او طراحی ساختمان‌های پرشماری را بر عهده داشته که از میان آن‌ها می‌توان به ساختمان شرکت نفت، مسجد دانشگاه تهران، ساختمان وزارت کشاورزی و وزارت کار و وزارت پست و تلگراف و تلفن، فرودگاه مهرآباد، کاخ مادر سعدآباد، کاخ نیاوران، ساختمان اداری صدا و سیما، موزه فرش تهران و ساختمان بورس تهران اشاره کرد. طرح اولیه فرودگاه جدید امام خمینی و اولین طرح جامع شهری تهران نیز از آثار اوست.عبدالعزیز فرمانفرمائیان پس از انقلاب از ایران مهاجرت کرد و در ۳۵ سال آخر عمرش که در خارج از ایران سپری شد اثر خاصی از او ثبت نشده. وی سال ۱۳۹۲ در ۹۳ سالگی در اسپانیا درگذشت.ورزشگاه آزادی که تقریبا همه ما با آن خاطره داریم از آثار ماندگار عبدالعزیز فرمانفرمائیان است.

هوشنگ سیحون

هوشنگ سیحون

هوشنگ سیحون در ۳۱ مرداد ۱۲۹۹ در تهران چشم به جهان گشود. هر چند که خانواده‌اش اهل موسیقی بودند، اما او تصمیم گرفت تحصیلاتش را در زمینه معماری ادامه دهد. هوشنگ سیحون ابتدا مدرک معماری‌اش را در دانشکده معماری هنر‌های زیبای دانشگاه تهران گرفت و بعد برای ادامه تحصیل راهی پاریس شد. هوشنگ سیحون به مرد بنا‌های ماندگار معروف است. علت این معروفیت هم کار‌های چشم‌گیر او در زمینه طراحی بنا‌های یادبود برای مفاخر ایرانی است. در کارنامه کاری هوشنگ سیحون طراحی آرامگاه نادرشاه در مشهد، طراحی آرامگاه کمال‌الملک در نیشابور، طراحی آرامگاه بوعلی سینا در همدان، طراحی آرامگاه خیام در نیشابور، بازسازی و طراحی آرامگاه فردوسی در طوس، طراحی و ساخت مقبره کلنل محمد تقی خان پسیان و ساخت ساختمان بانک سپه در میدان توپخانه تهران به چشم می‌خورد. هوشنگ سیحون علاوه بر معماری به نقاشی از مناظر و روستا‌ها نیز می‌پرداخت و در طول حیاتش نمایشگاه‌های متعددی در ایران و خارج از ایران برپا کرد. وی در سال ۲۰۱۲ به عنوان یکی از چهره‌های بزرگ فرهنگ و ادب ایران به کسب جایزه بیتا نائل آمد. هوشنگ سیحون در ۵ خرداد ۱۳۹۳ در ونکوور کانادا چشم از جهان فرو بست.

حسین امانت

حسین امانت

حسین امانت متولد سال ۱۳۲۱ در کاشان است. او در بیست و چهار سالگی و پس از فارغ‌التحصیلی از رشته معماری دانشگاه تهران در مسابقه‌ای برای طراحی نمادی ایرانی اسلامی از «ایران مدرن» شرکت کرد و در این مسابقه برنده شد. نتیجه اولین کار دوران حرفه‌ای او بنایی است که سال‌هاست به عنوان نمادی از ایران شناخته می‌شود: برج آزادی تهران. حسین امانت که اکنون ساکن کاناداست تا به حال پروژه‌های فراوانی در ایران و خارج از ایران طراحی کرده است. از میان این پروژه‌ها می‌توان به ساختمان‌های اولیه دانشگاه صنعتی شریف، ساختمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شهرک تفریحی دریاکنار و سفارت ایران در پکن اشاره کرد.حسین امانت به عنوان فردی شناخته می‌شود که در آثارش معماری کلاسیک غربی با روح معماری شرقی پیوند می‌خورد. او گرچه در طول دوران حرفه‌ای‌اش طراحی‌های زیادی داشته، اما مشهورترین اثرش همان اولین کار او، برج آزادی تهران، است.

بهرام شیردل

بهرام شیردل

بهرام شیردل که متولد سال ۱۳۳۳ در تهران است مدرک کارشناسی‌اش را از دانشگاه تورنتو و کارشناسی ارشدش را از آکادمی هنر کرنبروک میشیگان کسب کرد.بهرام شیردل از معمارانی است که به خاطر روابط بین‌المللی خوبش توانسته پروژه‌هایی در کلاس جهانی طراحی کند و به خاطر آن‌ها جایزه نیز گرفته. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به کتابخانه اسکندریه مصر، موزه ملی اسکاتلند، میدان ژاک کارتیه کانادا، کتابخانه کانسای ژاپن، طراحی شهری مونترال در سال ۲۰۰۰، بازسازی شهری سمرقند ازبکستان و طرح شهر جدید چانگلیوی چین اشاره کرد. او برای اکثر کارهایش نشان‌های بین‌المللی دریافت کرده و مورد تقدیر قرار گرفته است.بهرام شیردل در سال ۱۳۷۴ به ایران بازگشت و از آن زمان پروژه‌های چشم‌گیری را در ایران طراحی و پیاده‌سازی کرده است. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به مرکز تجارت جهانی شیراز، مجموعه گردشگری پدیده کیش، طرح توسعه حرم حضرت معصومه، ساختمان مرکزی بانک توسعه صادرات ایران و ترمینال مسافری فرودگاه بین‌المللی امام خمینی اشاره کرد. بهرام شیردل خودش را رهبرِ در سایه معماری ایرانی می‌داند. او هم‌اکنون ریاست دفتر مهندسان مشاور شیردل و همکاران را بر عهده دارد.بهرام شیردل از جمله معماران ایرانی است که گرچه در ایران کار می‌کند، اما طراحی‌های بین‌المللی و موفق زیادی در کارنامه خود دارد.

فرهاد احمدی

فرهاد احمدی

فرهاد احمدی که متولد سال ۱۳۲۹ در آبادان است در سال ۱۳۵۶ در مقطع کارشناسی ارشد معماری و شهرسازی از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد. او فعالیت‌هایش را با ساخت مجموعه‌های مسکونی و خدماتی در مناطق محروم استان خراسان شروع کرد و پس از جنگ تحمیلی درگیر عملیات‌های بازسازی مناطق جنگی شد. فرهاد احمدی که از سال ۱۳۶۰ عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی است بیشتر عمر کاری‌اش را وقف آموزش معماران ایرانی کرده. با این حال رد پایش در طرح‌های مختلفی به چشم می‌خورد که به خاطر آن‌ها جوایزی هم به دست آورده است. از جمله ساخت سفارت ایران در سئول که به خاطرش کاندید دریافت جایزه آقاخان نیز شد.از دیگر کار‌های شاخص فرهاد احمدی می‌توان به طرح سفارت ایران در استکهلم، ساختمان مرکز فرهنگی دزفول، باز طراحی جنوب میدان نقش جهان، طراحی جامع دانشگاه هنر اصفهان و کتابخانه مرکزی دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد. فرهاد احمدی پس از یک دوره مبارزه سخت با سرطان سرانجام در دهم شهریور ماه سال ۱۳۹۹ درگذشت.

کامران دیبا

کامران دیبا

کامران دیبا ۱۴ اسفند ۱۳۱۵ در تبریز چشم به جهان گشود. او تحصیلات معماری‌اش را در دانشگاه هاوارد به سرانجام رساند و در سال ۱۳۴۵ به ایران برگشت. به خاطر نسبت فامیلی نزدیکش با فرح دیبا، همسر پادشاه سابق ایران، پروژه‌های دولتی گوناگونی را از طریق دفتر مهندسین مشاور DAZ به انجام رساند. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به موزه هنر‌های معاصر تهران، فرهنگسرای نیاوران و فرهنگسرای شفق اشاره کرد. مشهورترین اثر کامران دیبا پروژه نیمه تمام شهر جدید شوشتر است که در آن با استفاده از الگو‌های ساختاری و گونه‌های ساختمانی سنتی توانست توجه جهانیان را به خود جلب کند. او برای این پروژه موفق شد جایزه آقاخان را، که از نظر مالی برترین جایزه معماری جهان به شمار می‌رود، از آن خود کند. همچنین طرح شهر جدید شوشتر در نمایشگاه آثار معماری و شهرسازی قرن بیستم در سال ۲۰۰۰ به عنوان طرح برگزیده انتخاب شد.

سید هادی میرمیران

سید هادی میرمیران

سید هادی میرمیران در ۲۳ اسفند ۱۳۲۳ در قزوین به دنیا آمد. او که از فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی معماری دانشکده هنر‌های زیبای تهران است از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۷ در دفتر فنی شرکت ملی فولاد ایران مشغول به کار بود. پس از انقلاب نیز وارد پروژه‌های شهرسازی شد.از پروژه‌های میرمیران می‌توان به طرح مجتمع مسکونی ائل گلی در تبریز، طرح شهر جدید بهارستان، مجموعه ورزشی رفسنجان، طراحی سفارت ایران در فرانکفورت و بانکوک، طرح کتابخانه ملی ژاپن، طرح ساختمان استانداری تهران و طرح ساختمان کتابخانه ملی ایران اشاره کرد. سید هادی میرمیران در طول زندگی حرفه‌ای‌اش جوایز زیادی کسب کرد که تقدیرنامه افتخار برای طرح کتابخانه ملی ژاپن، لوح تقدیر برای طرح بهسازی میدان کهنه و مسجد جامع عتیق اصفهان، دریافت نشان معماری ایران، طرح برگزیده در مسابقه بین‌المللی موزه تاریخ کالیفرنیا و دریافت نشان معماری ایران از انجمن مفاخر معماری ایران از جمله آن‌هاست. او یکی از پر افتخارترین معماران ایرانی است.سید هادی میرمیران در ۲۹ فروردین ۱۳۸۵ و پس از ده سال مبارزه با سرطان درگذشت.

علی اکبر صارمی

علی اکبر صارمی

علی اکبر صارمی در سال ۱۳۲۲ چشم به جهان گشود. او مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشدش را از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران گرفت و برای ادامه تحصیل راهی آمریکا شد. او پس از کسب مدرک دکتری از دانشگاه پنسیلوانیا به ایران بازگشت و دفتر مهندسین مشاور تجیر را راه‌اندازی کرد. در کارنامه صارمی سابقه تدریس در دانشگاه تهران، دانشگاه فارابی و دانشگاه آزاد اسلامی تهران دیده می‌شود. او نقش مهمی در تربیت نسل جدید معماران ایرانی ایفا کرده است. صارمی که عضو هیئت امنای انجمن مفاخر معماری ایران بود پروژه‌هایی مانند طراحی ساختمان سفارت ایران در الجزایر و آلبانی، تالار شهر کرمانشاه، آمفی تئاتر انستیتوی پاستور و مجموعه ساختمان‌های شورای شهر مشهد را در کارنامه خود دارد.علی اکبر صارمی دوم بهمن ۱۳۹۵ چشم از جهان فرو بست.

مژگان و گیسو حریری

مژگان و گیسو حریری

خواهران حریری هر دو زاده کرمانشاه هستند و کودکی خود را در مناطق کویری آن ناحیه گذرانده اند. البته به گفته خودشان بخشی از کودکی آنها نیز در اصفهان شکل گرفته است، هنگامی که برای تعطیلات تابستانی به خانه مادربزرگ و پدربزرگشان می رفته اند. به گفته مژگان حریری اثر زندگی کویری و زیبایی بناهای اصفهان در طراحی آثارشان کاملا مشهود است. مژگان حریری متولد سال ۱۳۳۴ است. او مدرک کارشناسی را در سال ۱۳۶۰ و مدرک کارشناسی ارشد را دو سال بعد از دانشگاه کرنل دریافت کرده است. گیسو حریری با فاصله سنی یک سال، از مژگان حریری کوچک تر است. او همانند خواهر بزرگ دقیقا در همان دانشگاه کرنل نیویورک تحصیل کرده و مدرک کارشناسی ارشدش را در از دانشگاه کرنل دریافت کرده است. او یکی از مهم ترین دلایل موفقیتش را پرورش در خانواده ای می داند که به رویاهایش بها داده اند. گیسو حریری به همراه خواهرش همزمان با تحصیل در رشته معماری، در برنامه مطالعاتی در زمینه معماری هلند و خانه سازی مدرن به همراه یکی از اساتید برجسته دانشگاه کرنل شرکت کرده اند. پروژه های دانشجویی وی در گالری فیلیپه بونافونت در سان فرانسیسکو به نمایش درآمدند و در مجله دانشگاهی کرنل نیز به چاپ رسیدند. او تجربه تدریس به عنوان استاد افتخاری در دانشگاه کلمبیا را هم دارد. این دو خواهر در سال ۱۳۶۵ شرکت خود به نام «حریری-حریری» را در شهر نیویورک تاسیس کردند. چیزی که سبک معماری این دو خواهر را از اغلب معماران زمان خود جدا می کرد، نوآوری و نمود نوعی شاعرانگی در طراحی ساختمان های طراحی شده به دست آنها است. پروژه های دفتر حریری و حریری به دلیل کیفیت و نوآوری جوایز متعددی – از جمله جایزه معتبر آکادمی امریکا را دریافت کرده و در نمایشگاه خانه غیر خصوصی (Un-Private House) موزه هنرهای معاصر نیویورک نیز ارائه شده اند.

نسرین سراجی

نسرین سراجی

پروفسور نسرین سراجی در سال ۱۳۳۶ در شهر تهران چشم به جهان گشود. وی در سال ۱۳۵۳ وارد دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان شد و در سال ۱۳۶۲ از انجمن معماری لندن (AA) فارغ التحصیل شد. او فعالیت های حرفه ای خو را در انگلستان و فرانسه ادامه داد و در سال ۱۳۶۹ پس از کسب رتبه اول در مسابقه طراحی مرکز موقت آمریکا، دفتر معماری سراجی را راه اندازی کرد. از موفقیت های وی می توان به برنده شدن در رقابت های آزاد در جشن‌های دویست ساله انقلاب فرانسه و ثبت صفحه ARB معماری در بریتانیا اشاره کرد. او در سال ۱۳۸۶ مدال (Chevalier des Arts et des letters) را از وزیر فرهنگ فرانسه و در سال ۱۳۸۸ مدال نقره را از انجمن معماری فرانسه و مدال (Chevalier dans lordre national du Merite) را با حکم ریاست جمهوری فرانسه دریافت کرد.

هادی تهرانی

هادی تهرانی

هادی تهرانی در تاریخ ۲ فوریه ۱۹۵۴ در تهران متولد شد. او تنها شش سال از سن خود را در ایران زندگی نمود و به همراه خانواده‌ خود در سال ۱۹۶۰ به آلمان مهاجرت کرد. در سال ۱۹۷۷ و بعد از طی کردن دوره دبیرستان، تهرانی تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه صنعتی (براونشوایک) آغاز نمود و در سال ۱۹۸۴ از این دانشگاه فارغ‌ التحصیل شد. وی برای مدتی در حین این که بر پروژه‌های معماری کار می‌کرد، در مدرسه‌ عالی (آخن) نیز به تدریس پرداخت.تهرانی از نوآوری، خلاقیت و استعداد شگرفی در رشته‌ی خود بهره مند بود. بنابراین توانست در کنار دو معمار خبره آلمانی به نام جینز بوت و کایریشتر، یک دفتر معماری به نام BRT در سال ۱۹۹۱ در هامبورگ راه اندازی کند. این شرکت معماری تاکنون توانسته خود را به‌عنوان معروف ‌ترین و برترین شرکت معماری در اروپا معرفی نماید و ۱۰۴ کارمند دارد؛ درحالی‌که در زمان تأسیس، تنها ۱۰ کارمند داشت. تهرانی نه فقط در شهرهای آلمان مانند مونیخ، کلن، فرانکفورت، هامبورگ، برلین و غیره طرح‌های بدیعی را به نام خود ثبت کرده، بلکه در بسیاری از شهرهای توریستی جهان مانند دوبی، مسکو، استانبول و رم نیز می توان آثار او را مشاهده کرد.هادی تهرانی در بین میان مردم آلمان از احترام زیادی برخوردار است. آثار این معمار در سطح بین‌المللی، الگو و نمونه هستند. به خاطر اعتقاد تهرانی به این که سه فاکتور، یعنی نور، هوا و ویوی اتاق در ساختمان ها اهمیت زیادی دارند، در بیش تر کارهای او از کف تا سقف، شیشه دیده می شود. از دیگر آثار شگفت انگیز او، ساختمان اداری (Doppelxx) در هامبورگ می باشد. هادی تهرانی، همچنین از طراحان جزایر مصنوعی (نخل دوبی) بود. از دیگر دستاوردهای این معمار ایرانی موفق می توان به ایستگاه مرکزی راه‌آهن (هانوفر) و ایستگاه راه‌آهن فرانکفورت اشاره کرد.

رضا دانشمیر-کاترین اسپریدونف

رضا دانشمیر-کاترین اسپریدونف

دفتر حرکت سیال رضا دانشمیر زاده ۱۳۴۳ خورشیدی در کرمانشاه معمار و استاد دانشگاه ایرانی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته معماری از دانشگاه علم و صنعت است. دانشمیر نقاشی را در استودیوی پروانه اعتمادی آموخت و در دوران دانشجویی ۸ نمایشگاه گروهی و انفرادی در گالری‌هایی همچون سیجون، آریا، فرهنگ‌سرای نیاوران و... برگزار کرد. فعالیت مستقل حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۷۹ با بازسازی استخر متروک و تبدیل آن به گالری مبلمان و آثار هنری گالری فریدون آوآغاز کرد. کسب رتبه چهارم اولین دوره جایزه بزرگ معمار برای این پروژه موجب شهرت او شد. دانشمیر در سال ۱۳۸۳ به همراه همسرش کاترین اسپریدونف، شرکت مهندسان مشاور حرکت سیال را تأسیس کرد.

علیرضا تغابنی

علیرضا تغابنی

علیرضا تغابنی فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته معماری‌و‌شهرسازی در سال ۱۳۸۱ از دانشگاه‌گیلان و فارغ التحصیل مقطع دکتری رشته معماری در سال ۱۳۸۶ از دانشگاه‌آزاد‌تهران است که در نتیجه سال‌ها تلاش و کوشش پیوسته برای بهبود سطح علمی جامعه معماری ایران توانسته است جایگاه ویژه‌ای در این جامعه هنری و نزد سایر معماران معروف ایرانی کسب نماید. با نگاهی به بیوگرافی علیرضا تغابنی می‌توان دریافت که او همواره به دنبال راه‌حل‌های نو برای چالش‌های معماری موجود در جامعه بوده است و این موضوع او را پس از گذشت سال‌ها از معماری با استعداد و رو‌به‌رشد به یک معمار سرشناس و با‌تجربه تبدیل کرده است.از پروژه های علیرضا تغابنی می‌شود به ویلایی برای یک دوست، ویلای امیر، ویلای کوهسار، خانه شریفی ها، ویلای برادر کوچکتر و دوگانه صفادشت اشاره نمود و دید که چگونه ایده‌های بکر در کنار طراحی‌های چشم نواز، آثاری ماندگار را خلق می‌کنند. در بازدید از وب سایت علیرضا تغابنی متوجه خواهید شد که او همیشه راه‌حل‌هایی ساده و کارآمد که برای کارفرمایان نیز روشن و شفاف باشند را در دستور‌کار خود برای روبرو‌شدن با چالش‌های جدید و دستیابی به اهداف پروژه قرار داده است تا در ادامه، هر پروژه را با شور و اشتیاق به فرصتی برای پیشرفت و عرضه دیدگاه و هنر خود به جامعه تبدیل کند.

کامران حیرتی

کامران حیرتی

کامران حیرتی در سال ۱۳۵۵ در شهر تهران به دنیا آمد. او کودکی ‌اش را در شهرکی ویلایی سپری کرد که وابسته به شغل پدرش یعنی خاک شناسی بود. رابطه ‌ی او با محیط بکر پیرامون محل زندگی، درختان و گندم-زارهای مسیر خانه‌ ی ویلایی‌ شان تا شهر که در دوران کودکی با آن ‌ها در ارتباط بود، بیشتر از هر چیز دیگری در آثار ویلایی حیرتی نمایان شده و به دیاگرام ثابت طرح ‌هایش بدل گشته است. ساختن، همیشه مسئله‌ ی اصلی در طول دوران کودکی وی به حساب می ‌آمد.علاقه ‌ی او به هنر موسیقی کلاسیک و نیز موسیقی فولکلور آذری که از مادرش به او رسیده بود، زوج مکملی برای درک وی از خاک و طبیعت گردید تا بتواند هنر معماری و فن ساختمان ‌سازی را به خوبی هر چه تمام تلفیق کند و آثار برجسته ‌ای را خلق نماید.هر پروژه به مثابه ‌ی یک گذرگاه و حذف مرزها در معماریِ او مستقل از برنامه‌ ی پروژه‌ ها ی دیگر تکرار می ‌شود. چالش-‌های دفتر طراحی حیرتی، فراتر از حل مسائل یک پروژه و به تصویر کشیدن یک جهان از آن پروژه پیش می-‌رود و این سفر از درون به بیرون و از طریق شناخت قابلیت‌ های شخصی آغاز می‌ شود؛ دقت به گذشته و نگاه به آینده؛ این‌که هیچ چیز در بیرون نیست و همه در جهان درون خود آدمی است

نشید نبیان-رامبد ایلخانی

نشید نبیان-رامبد ایلخانی

رامبد ایلخانی متولد ۱۳۵۱، دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه شهید بهشتی بوده و سابقه تدریس در دانشکده هنر و معماری واحد تهران مرکز و جنوب را در کارنامه خود دارد. وی به مدت ۱۰ سال شریکِ مؤسس گروه طراحی ارش سابق بوده و در حال حاضر شریکِ مؤسس گروه طراحی شیفت است. نشید نبیان متولد ۱۳۵۵، دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد شهرسازی از دانشگاه تورنتو، دکترای طراحی از دانشگاه هاروارد، فوق دکترای شهرهای هوشمند از دانشگاه MIT بوده و سابقه تدریس و پژوهش در دانشگاه تورنتو، دانشگاه MIT، دانشگاه نورث ایسترن و دانشگاه هاروارد را در کارنامه خود دارد. وی به مدت ۷ سال شریک گروه طراحی ارش سابق بوده و در حال حاضر شریکِ مؤسس گروه طراحی شیفت است.

کوروش رفیعی

کوروش رفیعی

کورش رفیعی در سال ۱۳۴۵ در شهر همدان به دنیا آمد. در کودکی به نقاشی و ریاضیات علاقه‌مند بود و در هنگامه‌ی نوجوانی به طور تصادفی با معماری آشنا شد. وی دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی معماری در سال ۱۳۷۳ از دانشگاه شهید بهشتی است. دل‌زدگی از حضور در فضای آموزشِ معماری او را به سمت نقاشی و فعالیت در محیط‌های حرفه‌ای این حوزه کشاند؛ اما این چالش سبب نشد که چشمانش را به طور کامل به دنیای معماری ببندد.رفیعی با حضور و کسب تجربه در دفاتر معماری «فرهاد احمدی»، «معماری اثر» و دو دفتر معماری دیگر در کشور کانادا، مسیر خویش را برای راه‌ اندازی دفتر شخصی ‌اش یعنی «دفتر معماری اینجا» در سال ۱۳۹۳ هموار نمود. او که از همان ابتدا فعالیت ‌های حرفه‌ ای خویش را در زمینه ‌ی معماری با پروژه ‌های بزرگ-‌اندازه آغاز کرده بود، آن را انتخابی اشتباه برای پیشبرد تمرین‌ های تجربی معماری به شمار می‌ آوَرد. وی بر این باور است که پروژه‌ های عمومی بزرگ در ایران معمولاً گرفتار پروسه‌ ای نافرجام گشته و نارَس باقی می ‌مانند و وقت معمار را برای پرورش ایده‌ هایش تلف می‌ کنند. او در چند سال اخیر با تمرکز بر روی پروژه‌ های ویلایی و کوچک‌ اندازه که محدود به عملکردها نباشند، دغدغه‌ ی الزامی کردن حضور فضاهای خالی در آثارش را در خود می‌ پرورانَد.

محمدرضا نیکبخت

محمدرضا نیکبخت

محمدرضا نیکبخت در دی ماه سال ۱۳۴۲ در شهر تهران متولد شد. او مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال ۱۳۷۵ اخذ نمود. از سال ۱۳۶۴ فعالیت کاری خود را در حین تحصیل، با مهندسان مشاور شارستان آغاز نمود. درسال ۱۳۸۲ “مهندسان مشاور زندیگان” را همراه با چند تن از دوستان تاسیس و در طی این سالها تجارب متنوعی در طراحی ، نظارت، مرمت و احیاء کسب نمود. از سوابق حرفه ای وی میتوان از طراحی و نظارت پروژه های متعدد مسکونی ، فرهنگی فضاهای فرهنگی و مرمت و احیای بناهای تاریخی حائز اهمیت ( نظیر کتابخانه حسینیه ارشاد، طرح مرمت و احیا مجموعه بایزید بسطامی و همچنین طرح مقبره مزار او ) و انتشار کتاب ” تجربه مرمت و احیاء خانقاه چلپی اوغلو” یاد کرد. فعالیت های مرمت و احیای بناهای تاریخی و آثار منتشر شده توسط وی موفق به اخذ چندین جایزه و رتبه از محافل مختلف داخلی و بین المللی از جمله جایزه بنیاد آقا خان در ژنو شد.

هومن بالازاده

هومن بالازاده

هومن بالازاده» در سال ۱۳۵۷ در شهر تبریز به دنیا آمد. او دانش‌ آموخته‌ ی معماری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز است. وی مقطع راهنمایی را در مدرسه ‌ی باهنر تهران گذراند؛ حضور در این مدرسه و آشنایی با دوستانی همچون «امیرعباس ابوطالبی» او را به فضایی رقابتی وارد ساخت؛ رقابتی دوستانه در دوران نوجوانی که سبب‌ ساز رهسپاری ‌اش به وادی هنر گردید. در همین دوران بود که نقاشی‌ هایی را بر بوم کشید و به دنبال آن نیز در حوزه ‌ی مجسمه ‌سازی و معماری دست به خلق آثاری زد که بعدها ستایش همگان را برانگیخت.او از معدود معمارانی است که رشته‌ ی معماری را آگاهانه انتخاب نمود؛ چرا که از سال دوم دبیرستان تصمیم به تحصیل در این رشته برایش قطعی شد. دوران زندگی دانشجویی بالازاده در ساختمان بلند اداری گذشت که در آن به تنهایی هر شب خویش را به صبح می ‌رساند؛ این خلوت تأثیر بسزایی در شکل ‌گیری شخصیت خودساخته و درونگرای وی نهاد.اساتید خوب آن روزهای دانشگاه تبریز از قبیل «بشیری» و «دانشمیر» نیز در شکل ‌گیری بینش معمارانه ‌ی وی بی‌ تأثیر نبودند. او از همان دوران دانشجویی، آثار «بهرام شیردل» را از طریق کتاب ‌ها و مجله ‌های معماری دنبال می ‌نمود؛ این رهگیری سرانجامی جالب داشت و آن این بود که در سال پنجم دانشگاه وقتی به‌طورتصادفی در کتابخانه ‌ی دانشگاه تبریز با شیردل مواجه شد، توانست راه خود را جهت ورود به دفتر وی هموار نماید.بالازاده دفتر شخصی خودش را در سال ۱۳۸۷ تأسیس نمود که تاکنون برنده‌ ی جوایز متعدد معماری داخلی و خارجی گردیده است؛ از مهم ‌ترین ویژگی ‌های آثار او می‌ توان به نگاه سرشار از هنر و موشکافانه به عناصر و ساختمایه‌ های معمارانه اشاره نمود و دیگر اینکه چگونه تلاش می‌ کند تا با این دیدگاه و از طریق چالش ‌های فرمال، کیفیت‌ های تازه‌ ی فضایی را برای آثارش ایجاد نماید؛ گفتنی است که دفتر معماری «هوبا دیزاین» با نگاهی جدی به مسئله‌ ی نور طبیعی و فضای خالی در ارتفاع به‌دنبال ایجاد ایده‌ های تازه و کاربردی از «ویلا-آپارتمان های شهری» است.

امیرحسین تبریزی

امیرحسین تبریزی

امیرحسین تبریزی متولد ۱۳۶۲ است. او تحصیلات دانشگاهی خود را در زمینه‌ی کارشناسی مرمت و احیاء ابنیه‌ی تاریخی از دانشکده‌ی میراث فرهنگی تهران (۱۳۸۴) و کارشناسی ارشد مرمت و احیاء ابنیه و بافت های تاریخی از دانشگاه آزاد اسلامی: دانشکده‌ی هنر و معماری تهران مرکز (۱۳۸۹) به پایان رسانده و در طول فعالیت حرفه‌ای خود، جوایز و افتخارات معتبر متعددی به دست آورده است که عبارتند از:کسب مقام اول در دومین دوره‌ی مسابقه معماری نما برای ایستگاه‌های حراست و اطلاعات گردشگران در بیستونِ کرمانشاه، برگزارشده توسط مجله‌ی معماری و ساختمان و ۲A امارات (۱۳۹۰)؛ کسب مقام اول در سومین دوره‌ی مسابقه‌ی معماری نما برای نمازخانه‌ی تخت سلیمان از سوی مجله ی معماری و ساختمان و ۲A امارات (۱۳۹۱)؛ کسب مقام اول مسابقه‌ی بزرگ جایزه ی معمار برای نمازخانه‌ی تخت سلیمان (۱۳۹۱)؛ راه‌یابی به مرحله‌ی نهایی مسابقه‌ی بزرگ جایزه ی معمار برای ویلای باغ گل در لواسان (۱۳۹۲)؛ کسب مقام سوم برای ویلای باغ گل در لواسان، در هفتمین مسابقه‌ی معماری داخلی، برگزارشده توسط مجله  ی معماری و ساختمان و ۲A امارات (۱۳۹۲)؛ منتخب شرکت در بی‌ینال ونیز ۲۰۱۵ برای پروژه‌ی ویلای باغ گل در لواسان (۱۳۹۴).

رضا نجفیان

رضا نجفیان

رضا نجفيان، طراح و معمار ايرانی متولد سال ۱۳۵۹ است. وی مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته‌ی معماری را از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقيقات دريافت نموده و از سال ۱۳۸۱ تا سال ۱۳۸۵ در شرکت مهندسين مشاور گاما به فعاليت پرداخته است. در سال۱۳۹۱، رضا نجفيان، دفتر معماری شخصی خود با عنوان رنا ديزاين را تأسيس نمود. اين شرکت تاکنون در پروژه‌های موفق بسياری شرکت داشته و در عرصه‌ی معماری کشور، شرکت خوش نامی محسوب می‌شود.

آرش مظفری

آرش مظفری

آرش مظفری کاکاوندی زاده ۱۳۵۰معمار ایرانی است. مظفری دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته معماری از دانشگاه آزاد اسلامی و برنده سیزدهمین دوره جایزه معمار در بخش بازسازی است او همچنین عضو هیئت داوران دهمین دوره جایزه معماری داخلی ایران، چهاردهمین دوره جایزه معمار و دومین مسابقه پیشنهادی برای تهران بوده ‌است. آرش مظفری در بدو فعالیت حرفه ای خود در سال ۱۳۷۷ با درخششِ پروژه ساختمان نیپکو در دوره اول جایزه معمار در میان پروژه‌های دفاتر باسابقه و حرفه ای آن دوره، فینالیست جایزه آقاخان شد. درسال ۲۰۰۵ شاخه تجربی معماری کلانشهر را بنیان نهاد و دو سال بعد شعبه‌ای از این شرکت را در تورنتوی کانادا تأسیس کرد. این شعبه، مستقل از شاخه کلانشهر، بر مطالعه رابطه حوزه‌هایی همچون علوم اجتماعی و فرهنگ با معماری متمرکز است. از شاخصترین آثار دفتر معماری کلانشهر می‌توان به ساختمان‌های پردیس تئاتر تهران، باغ موزه قصر، مرکز ورزشی و فرهنگی جانبازان و معلولان و ساختمان مسکونی در کاشانک اشاره کرد.

بهرام کلانتری

بهرام کلانتری

بهرام کلانتری در سال ۱۳۴۹ در تهران متولد شده است و فارغ التحصیل از دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی تهران با درجه کارشناسی ارشد در سال ۱۳۷۶می باشد، و عضو گروه طراحی شرکت ساختمانی کیسون در طراحی فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران – ۱۳۷۴ ، عضو موسس شرکت هسته طراحی فضای چهارم-۱۳۷۹

بهزاد حیدری-شیرین صمدیان

بهزاد حیدری-شیرین صمدیان

بهزاد حیدری متولد ۱۳۶۰ از تهران می باشد. او دارای مدرک کارشناسی معماری از دانشگاه شهید بهشتی تهران و مدرک کارشناسی ارشد مدیریت پروژه از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران می باشد. وی فعالیت حرفه ای خود را از همکاری با دفتر معماری "زندیگان" آغاز کرد و دفتر" طرح و معماری پرگار" را به همراه شیرین صمدیان در سال ۱۳۸۴ تاسیس نمود.طراحی، نظارت و اجرای پروژه های متعددی در زمینه های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و دکوراسیون داخلی از جمله فعالیت های حرفه ای او در طی این سالها است. برخی از این پروژه ها در نشریات و سایت های معماری منتشر و همچنین موفق به دریافت جوایزی در زمینه معماری شده است. بهزاد حیدری همچنین مدرس دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی می باشد. احترام به معماری ایرانی، احیای ارزشهای از یاد رفته، طراحی ساختمانهای متناسب با فرهنگ استفاده کنندگان، ارتباط ساختمان با بستر و عملکرد آن از جمله مواردی است که در طراحی پروژه های وی مد نظر قرار گرفته است.

بهزاد اتابکی

بهزاد اتابکی

بهــزاد اتــابکی در سال ۱۳۷۷ کارشناسی ارشد معماری را در دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز به پایان رساند، در سال ۱۳۸۰ از دانشگاه تهران در رشته طراحی شهری، با مدرک کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شد و در سال ۱۳۸۵ کارشناسی ارشد معماری منظر را از دانشگاه شهید بهشتی دریافت نـمود.از سال ۱۳۷۷ پس از تاسیس دفتـر شخصی خود “استودیو بهزاد اتابکی” فعالیت حرفه‌ای را آغاز و در سال ۱۳۹۴ دفتـر معماری، طراحی شهری و منظر “بُن ارک” را به همراه پرشیا قره‌گوزلو تأسیس نـموده است. او در زمینه‌های طرح، مطالعات و مدیریت اجرایی پروژه های معماری، شهرسازی و معماری منظر تجربیات فراوانی کسب نـموده که مجموعه گوناگونی از کاربری‌ها را شامل می‌شود.او در سال ۱۳۹۸ برنده عنوان “معمار سال خاورمیانه” شد. در سال ۱۳۹۴ پس از کسب رتبه اول مسابقه، به همراه پرشیا قره‌گوزلو، نـماینده معماری ایران و مدیر هنری پاویون ملی ایران در بینال معماری ونیز ۲۰۱۶ بود. در سال ۱۳۸۶ پس از دریافت بورس مطالعاتی بنیاد ژاپن، مطالعات خود پیرامون معماری معاصـر ژاپن را پس از ملاقات و نشست با معماران پیشـرو ژاپنی، در آن کشور به انجام رسانده و نیز در سال ۲۰۰۷ کاندید دریافت جایزه آقا خان در معماری شده است. برخی از آثار او در نمایشگاه های مختلفی به نمایش در آمده و در نشریات، کتابها و وبسایت های داخلی و خارجی متعددی منتشر شده است. وی در مسابقات معماری و شهرسازی بسیاری شـرکت داشته و در تعداد زیادی از آن‌ها برنده یا تقدیر شده است، از آن جمله اند فستیوال جهانی معماری، جوایز آرکیتایزر و جوایز معمار خاورمیانه. او علاوه بر فعالیت حرفه‌ای، به تدریس در دانشگاه نیز مشغول می‌باشد.

حامد بدری احمدی

حامد بدری احمدی

حامد بدری احمدی، دانش آموخته دانشگاه شهید بهشتی و فارغ التحصیل سال ۱۳۸۴ از این دانشگاه با مدرک کارشناسی ارشد است.بدری احمدی در سال ۱۳۸۶ پایه های ایجاد یک دفتر معماری را گذاشت که امروز، بعنوان یکی از بهترین استودیوهای معماری ایران شناخته می شود. این دفتر، بوژگان نام دارد.استودیو معماری بوژگان طی گذر این سالها، بصورت تدریجی و مداوم رشد نموده است. این دفتر معماری در زمینه ی معماری ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، پروژه های مرمت و بازسازی و … آثاری را از خود به جای گذاشته است که امروزه، مورد ستایش جامعه معمار و غیر معمار واقع شده است. دفتر بوژگان سیاست طراحی خود را بر پایه ی برخورد ساده با هر پروژه بنا نموده است و در تلاش است تا با در نظر گرفتن ظرفیت های موجود در پروژه و با در نظر گرفتن شرایط موجود در آن، بهترین اثر را ارائه دهد.

رضا صیادیان - سارا کلانتری

رضا صیادیان - سارا کلانتری

دانش آموخته‌ی کارشناسی ارشد معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد تهران مرکز و استاد مدعو همان دانشکده از سال ۸۵ تاکنون. آنها در طول فعالیت حرفه‌ای خود دستاوردهای متعددی داشته‌اند که عبارتند از: برنده‌ی جایزه‌ی بین‌المللی شیکاگو (IAA) برای بهترین طرح نوین جهانی در سال ۲۰۱۲؛ فینالیست فستیوال جهانی معماری (WAF)، سنگاپور سال ۲۰۱۲؛ برنده‌ی رتبه‌ی اول چهارمین دوره‌ی جایزه‌ی معماری داخلی ایران در سال ۹۰؛ برگزیده‌ی هیئت داوران دهمین جایزه‌ی معمار سال ۸۹؛ فینالیست جایزه‌ی معمار در سال‌های ۸۷ و ۹۰؛ مؤسس دفتر معماری تداوم پویا (TDC Office) از سال ۲۰۰۳؛ منتخب دوسالانه‌ی ونیز در سال ۲۰۱۵.

محمد مجیدی

محمد مجیدی

وی در سال۱۳۴۶ در تهران متولد شد و مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه شهید بهشتی دریافت نمود.مدیر عامل شرکت معماری بن سار است و جوایز بین المللی فراوانی را تاکنون کسب نموده.محمد مجیدی می گوید معماری فقط ایجاد یک نمای زیبا نیست، معمار تخصص های بسیار مهمتری دارد.معمارها خیلی کارهای بیشتری می توانند انجام دهند. سازماندهی فضا، جذب کنجکاوی افراد به فضا و ….در شهر چه اتفاقی دارد می افتد, یک سری سازندگان ساختمان که گویا معدن طلا و راز جاودانگی را پیدا کرده اند.خیلی اسان، یک نمای رومی کلاسیک، یک سنگ که ردپایی از تکنولوژی ساخت امروز در آن مشاهده نمی شود، مصالحی غیرمهندسی، یک سری سنگ سفید و یکسری سنگ کار قدیمی…..چگونه می توان با معماری با این پدیده مبارزه کرد؟

افشین فرزین

افشین فرزین

تاریخ تولد : ۱۳۵۴ / ۰۵ / ۲۲ شهر تولد : شیراز جنسیت : مرد ملیت : ایران تحصیلات : کارشناسی ارشد وی دانش‌آموختۀ معماری از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران است.

علیرضا مشهدی میرزا

علیرضا مشهدی میرزا

علیرضا مشهدی  میرزا فارغ التحصیل کارشناسی‌ارشد معماری از دانشگاه علم و صنعت ایران، فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۷۸ آغاز کرده است. کسب جوایز داخلی و بین‌المللی معماری و همچنین چاپ آثار وی در خارج از ایران دستاورد ۱۸ سال فعالیت حرفه‌ای معمار در طراحی و اجرای پروژه های مسکونی، اداری، تجاری و … در داخل و خارج از کشور است. وی علاوه بر کارِ حرفه ای، در دانشگاه در مقطع کارشناسی‌ارشد تدریس مینماید و تاکنون بیش از ده ها کارگاه آموزشی در سراسر ایران در دانشگاه‌های مختلف برگزار نموده است و از جمله شاخص‌ترین آثار این معمار، خانه‌ی آجربافت، خانه‌ی چهل گره، بانک ملت شعبه نجات الهی می‌باشد.